Touwdoeken – Furoshiki en nog meer

Benieuwd waarom touw in doeken wordt vervoerd en wat de oorsprong van deze doeken is ? Lees dan meer hierover in het volgende bericht.

De Furoshiki is een traditionele japanse doek die vele toepassingen kent. Het gebruik van de vierkante doeken is meer dan 1200 jaar geleden ontstaan als een manier om in het baduis (onsen) je kleding bij elkaar te houden. Tegenwoordig worden ze veelvuldig gebruikt als fashion item, boodschappen tas, decoratiestof in huis en om cadeau’s in te pakken.

De touwdoeken van de rope space Eindhoven zijn een authentieke manier om je touw te beschermen en te vervoeren. Elk doek is handgemaakte, uniek en met zorg afgewerkt.

Ze zijn in veel kleuren en dessins verkrijgbaar en veel van onze stoffen met traditionele prints komen ook uit Japan. Meer over de herkomst van de stof is te lezen in de produktomschrijving. Bij de Furoshiki zijn passende touwbandjes en blinddoeken te verkrijgen om het geheel compleet te maken.

Furoshiki- touwdoek, met touwbandjes

De afmetingen van onze touwdoeken zijn ongeveer 100 x 100 cm, de blinddoeken zijn 25 x 100 cm en touwbandjes zijn 5 x 50 cm.